02 травня 2024 року Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України з питань комплексного врегулювання державних соціальних гарантій ветеранам, Захисникам і Захисницям України, членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України  провела виїзне засідання у Житомирській обласній військовій адміністрації на тему: «Шляхи вдосконалення законодавства щодо надання соціальних гарантій ветеранам війни: врахування потреб сучасного ветерана».

Участь у заході взяли представники центральних органів виконавчої влади, керівництво Житомирської обласної військової адміністрації та представники громадських організацій. Додатково трансляція засідання для обласних військових адміністрацій була у режимі відеоконференції через Інтернет платформу Zoom, до якої  було залучено до 100 учасників.

На виїзному засіданні представники державних органів та громадські організації обговорювали, надавали пропозиції та шукали шляхи, не просто технічно відкоригувати окремі норми існуючого законодавства для ветеранів, а й напрацювання системних змін до законодавства, які осучаснять його та комплексно забезпечать гідні умови життя ветеранам війни.

Головуючий – Анатолій Остапенко наголосив, що в умовах повномасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України гостро постало питання знайдення шляхів вдосконалення законодавства щодо надання соціальних гарантій ветеранам війни, які брали (беруть) участь у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Майбутні ветерани – це сьогоднішні військовослужбовці, які боронять нас, ризикуючи власним життям і здоров’ям. Тому надзвичайно важливо надати їм ефективну державну підтримку.

Держава має створити умови, щоб військовослужбовець, а в подальшому ветеран, завжди був готовий до служби та знав, що держава гарантує його соціальний захист та відповідні інструменти для інтеграції в суспільство, громаду, родину.

 На засіданні було розглянуто напрямки соціального захисту, а також впровадження цифрових сервісів для ветеранів, їх родин та сімей загиблих Захисників та Захисниць.

 

Голова ТСК подякував усім присутнім та звернув увагу, що для вдосконалення законодавства з урахуванням потреб сучасного ветерана – робота має продовжуватись та наповнюватись новим змістом, конкретними проєктами та програмами.

Анатолій Остапенко наголосив: «Тільки у співпраці можливо зрушити важливі питання щодо надання соціальних гарантій ветеранам війни».

Повернутись до публікацій

Версія для друку

Ще за розділом

“Новини ТСК”

06 травня 2024 20:13
01 травня 2024 20:43
28 квітня 2024 14:56
18 квітня 2024 12:16
12 квітня 2024 19:24
10 квітня 2024 10:25
28 березня 2024 15:30
25 березня 2024 12:28
23 березня 2024 09:00
21 березня 2024 10:13