Голова Верховної Ради України А.Парубій у вівторок підписав Постанову про надання згоди Генеральній Прокуратурі на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Олександра Онищенка.

Керівник Парламенту підписав згадану Постанову в присутності журналістів.  «Я підписую цю Постанову, і з цієї миті рішення набуває чинності», - наголосив він.


Звертаючись до журналістів, А.Парубій підкреслив, що саме нинішній Парламент створив Національне антикорупційне бюро і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. «Сьогодні ми побачили результат роботи створених нами антикорупційних органів», - сказав він, додавши, що «питання про зняття депутатської недоторканності, яке розглядалося сьогодні, не відкладалося ні на йоту, було поставлено питанням номер один у порядку денному у Верховній Раді Україні».

«Проголосувавши за всі три пункти Постанови, Верховна Рада України продемонструвала здатність до боротьби з корупцією і непримиренність у боротьбі з мафією», - сказав А.Парубій, висловивши впевненість, що і на далі  Парламент демонструватиме здатність приймати важливі рішення.