На думку очільника Постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимира Ар'єва, наша делегація повернулася з безпрецедентним  рішенням Генеральної Асамблеї Ради Європи щодо визнання російської агресії в Україні  та неможливості проведення виборів на окупованому Донбасі, що дає змогу  українським дипломатам посилатися на них у щоденній роботі. "Наша єдність допомогла отримати перемогу, часом, на межі й поза межею фолу.  Асамблеєю Ради Європи було виголошено, що Україна є об'єктом агресії" - сказав він.
За словами Першого заступника Голови Верховної Ради Ірини Геращенко,  парламентська делегація в ПАРЄ  попрацювала спільно й відстояла усі поправки, що сприяло ухваленню історичних резолюцій."Ми відстояли принципи не лише України, а й Європи" -  наголосила вона.
Народний депутат Леонід Ємець наголосив, що ухваленими резолюціями припинено вимоги щодо проведення виборів на Донбасі. "На сьогодні вже змінилася риторика євродепутатів. Це величезна перемога України. Європейський суд з прав людини засвідчив, що Росія несе відповідальність за порушення прав людини в Криму й на  Донбасі" - сказав він.