Делегація Верховної Ради України взяла участь у засіданні Міжпарламентської Ради Україна-НАТО

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
11 січня 2019, 14:30

 
Делегація Верховної Ради України на чолі з головою постійної делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО Оксаною Юринець взяла участь у засіданні Міжпарламентської Ради Україна-НАТО у м.Брюссель (Бельгія).

На порядку денному засідання - розгляд безпекових, політичних питань, розвитку співпраці України з Альянсом. Особливу увагу було приділено питанню військовополонених українських моряків, яких Росія атакувала у Керченській протоці.

Участь у засіданні Ради взяли 28 парламентаріїв із 12 країн-членів НАТО. Відбулися зустрічі із заступником Генерального секретаря НАТО Роуз Е. Геттемюллер, головою Військового комітету НАТО, представниками управлінь політики оборони та планування; громадської дипломатії; нових викликів безпеці. Крім того, у рамках засідання було проведено круглий стіл щодо перспектив розвитку ситуації в Україні та співробітництва НАТО з Україною.

Під час засідання Міжпарламентської Ради Україна - НАТО виступив представник української делегації Андрій Левус. Він презентував законопроект щодо комітету парламентського контролю спецслужб, прийняття якого є важливим етапом євроатлантичної інтеграції. «Окрім плану наших реформ в безпековій сфері окреслив проблему втручання РФ в політичне життя країн НАТО. Україна має найбільший свіжий досвід протидії модерній стратегії російського вторгнення. Тому є чим поділитися з партнерами. Немає чистих російських інвесторів, немає російських незалежних "медіа", немає ідейних проросійських політиків в Європі. Є діяльність різних спецслужб РФ під цим соусом. Протидіяти їй треба негайно і жорстко, щоб зараза не набрала трагічних масштабів», - наголосив Андрій Левус.

Голова української делегації в ПА НАТО Оксана Юринець відзначила чітку роботу парламентаріїв: «Трохи більше як день, але дуже активно відпрацювали в Брюсселі на засіданні Міжпарламентської Ради Україна-НАТО». «Робота нашої делегації заслуговує на окрему подяку. З найголовнішого - донесли іншим делегатам із 12-ти країн нашу позицію щодо утримуваних у Росії військовополонених українських моряків, передали список потреб щодо модернізації корабельно-катерного складу, накреслили вектори найближчої співпраці», - повідомила Оксана Юринець і додала: «Повертаємося з відчуттям виконаного обов'язку».