Огляд головних тем «Голосу України» від 11 січня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
11 січня 2019, 09:43

Сьогодні у «Голосі України»:

Українська соборність у дитячому вимірі

Інфляційний прогноз оптимістичний

Щоб говорити з Росією з позиції сили, треба стати сильними

Віряни мають самі обирати, до якої церкви ходити

Уряд переходить до трирічного бюджетного планування

Закон України

 

Українська соборність у дитячому вимірі

Мандрівна книга "Соборна Україна очима дітей", яка вже понад місяць подорожує регіонами нашої країни, в останній день Різдвяних свят прибула до древнього Львова. Як відомо, ця мандрівка, що відбувається у рамках Всеукраїнської акції "Естафета єднання" і при-урочена до 100-річчя проголошення Акту злуки Західноукраїнської Народної республіки та Української Народної республіки, взяла старт у Фастові на Київщині, де сто років тому уклали Передвступний договір УНР та ЗУНР. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/312254)

Інфляційний прогноз оптимістичний

На початку нового року Держстат потішив підрахунками: зростання споживчих цін в Україні 2018 року вперше з 2013-го сповільнилося до однозначного показника і становило 9,8 відсотка. При цьому статистики уточнюють, що середньорічна інфляція 2018 року знизилася до 10,9 відсотка з 14,4, які були торік.

Водночас Міжнародний валютний фонд прогнозує, що інфляція за підсумками 2019 року скоротиться ще більше і становитиме 7 відсотків. Про це йдеться в огляді МВФ. При цьому Нацбанк сподівається, що у 2020-й країна увійде з інфляцією у цільовому діапазоні 5±1 відсотків. (читайте у «Голосі України» на 1, 14 стор. >>> article/312251)

Щоб говорити з Росією з позиції сили, треба стати сильними

У протистоянні з ворогом Україна має розраховувати насамперед на свої сили. На цьому наголосила заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд.

«Маємо обстоювати свої інтереси, — підкреслила вона. — Якщо Україна не говоритиме голосно про те, що нам треба, то нам нав’язуватимуть чужу волю. Того, хто має свою позицію, завжди поважають. Можуть погоджуватися, можуть не погоджуватися, але принаймні почують». (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/312265)

Віряни мають самі обирати, до якої церкви ходити

Серед основних питань для Верховної Ради у новому році — це закріплення в Конституції України курсу на ЄС і НАТО, а також законопроект щодо добровільного переходу православних вірян до Православної Церкви України. Про це представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила в ефірі одного з телеканалів. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/312271)

Уряд переходить до трирічного бюджетного планування

Відкривши перше у цьому році засідання уряду, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що країна достойно пройшла 2018 рік, хоча досі залишається чимало проблем. «Але ми для того і є, щоб розв’язувати ці проблеми та створювати нормальні умови для життя українців», — сказав він та зазначив, що один із прикладів такої роботи — це формування станом на 1 січня 2019 року золотовалютних резервів на рівні 20 мільярдів доларів, що є найбільшим показником за останні п’ять років. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/312245)

Закон України

Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового бюджетного планування (читайте у «Голосі України» на 4-6 стор. >>> article/312213)

 

Повний випуск «Голосу України» від 11.01.2019 на сайті: http://www.golos.com.ua