Огляд головних тем «Голосу України» від 10 січня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
10 січня 2019, 09:48

 Сьогодні у «Голосі України»:

Наша минувшина без купюр - через старовинні карти

Президент присвоїв Патріарху Філарету звання Герой України

Обласний кошторис дає змогу без проблем увійти в новий рік

Регіон: Чернігівщина

 

Наша минувшина без купюр - через старовинні карти

У Києві в Міністерстві закордонних справ відбулося відкриття унікальної виставки копій старовинних карт України. В експозиції представлено копії мап, надрукованих у XV-XVIII століттях. Авторами документів є відомі історичні постаті, зокрема, Птолемей, Абрагам Ортеліус, Гійом де Боплан, Фредерік де Віт, Йоган Ґрюнінґер, Ян Блау, Ян Янсон. "Нині Росія за імперською логікою намагається перекрутити й перебрехати нашу історію.

Я дуже раджу 10-15 хвилин просто подивитися на ці мапи й через них на те, як їхні британські, голландські та італійські виробники уявляли собі світ, у якому обов'язково була Україна", - розповів на відкритті міністр закордонних справ Павло Клімкін (на знімку). "Подивіться, як світ усі ці століття уявляв Україну й розумів, що без неї немає спільної Європи", - наголосив він. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/312169)

Президент присвоїв Патріарху Філарету звання Герой України

Президент Петро Порошенко присвоїв Патріарху Київському Філарету (Михайлу Денисенку) звання Герой України з врученням ордена Держави. Відповідний Указ Глава держави підписав 8 січня.

"Ще не придумано тої міри, якою можна виміряти внесок Патріарха Філарета в боротьбу за власну помісну церкву. Він був, є і залишається духовним лідером української церкви, духовним лідером українського народу. Ось чому прийняв рішення присвоїти йому звання Герой України", - зазначив Петро Порошенко на своїй офіційній сторінці у Фейсбук, коментуючи підписання документа. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/89249)

Обласний кошторис дає змогу без проблем увійти в новий рік

Департамент фінансів Хмельницької облдержадміністрації представив документ, згідно з яким загальний обсяг видатків цього року становитиме 7,5 мільярда гривень. Торік ця цифра була майже на мільярд більша. Левову частку виділеної суми - майже 1,2 мільярда - отримає департамент охорони здоров'я, 760 мільйонів гривень перепаде закладам освіти та науки, найменше матиме сфера культури - 136 мільйонів гривень і управління молоді та спорту - менш як 38 мільйонів. . (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/312185)

Регіон: Чернігівщина

Про створення ОТГ, зміну керівництва ОДА, опалювальний сезон, фестиваль вертепів у Чернігівській області читайте у «Голосі України» на 4-5 стор. >>> article/312156, article/312157

 

Повний випуск «Голосу України» від 10.01.2019 на сайті: http://www.golos.com.ua