Офіс з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді підготував аналіз впровадження реформи середньої освіти в Україні «Нова українська школа»

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
08 січня 2019, 14:00

 У публікації представлений аналіз впровадження ключової реформи середньої освіти в Україні «Нова українська школа». Проаналізовані основні етапи та хід реалізації реформи, визначена нормативно-правова база створення «Нової української школи», досліджено порядок розподілу та використання коштів субвенції «Нова українська школа». Проведений аналіз планових та фактичних обсягів фінансування субвенції за регіонами в 2018 році. Досліджено рівень освоєння коштів субвенції за основними напрямами її розподілу в розрізі областей у 2018 році.

*** Офіс з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді України створено в межах проекту, що імплементується консорціумом партнерів, адмініструється Вестмінстерською фундацією за демократію  (WFD) та фінансується програмою «Підтримка реформи управління державними фінансами» Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) за дорученням Федерального Міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) та Міністерства Великої Британії з питань міжнародного розвитку (DfID).

Завдання Офісу полягає в посиленні ефективності та якості економічного та фінансового законодавства, яке розробляє й ухвалює Верховна Рада України, та підвищенні використання наявної в Україні фінансової інформації для здійснення ефективного нагляду за діяльністю уряду.