Відбулося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
06 грудня 2018, 18:07

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що в порядку денному стоять кілька важливих ратифікацій. Він звернувся до народних депутатів із проханням розглянути ці питання за скороченою процедурою.

Заяву від двох фракцій виголосив голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак. Заява стосувалася відключення адміністративних об’єктів від теплопостачання в Чернівецькій та багатьох інших областей. Фракції вимагали вжиття всіх заходів для виправлення ситуації.

Народні депутати продовжили розгляд питань ратифікації.

Вони розглянули проект Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2019 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року №0204.

За результатами голосування законопроект прийнято в цілому 228 голосами.

 

Прийнято Закон "Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2019 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року".

Верховна Рада України ратифікувала Угоду (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2019 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року, вчинену 23 липня 2018 року в м. Києві, яка набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення про виконання Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності цією Угодою.

Проект Закону зареєстровано за №0204.

 

Прийнято Закон "Про ратифікацію Угоди між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України про внесення змін до Угоди між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України стосовно створення спільної військової частини імені Великого Гетьмана Костянтина Острозького".

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України про внесення змін до Угоди між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України стосовно створення спільної військової частини імені Великого Гетьмана Костянтина Острозького, вчинену 5 жовтня 2017 року в м. Любліні, яка набирає чинності через 30 днів з дати отримання Депозитарієм останнього письмового повідомлення про завершення виконання всіх внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності Угодою.

Проект Закону зареєстровано за №0200.

 

Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо правового підґрунтя для запровадження середньострокового бюджетного планування) №8044.

238 голосами законопроект прийнято у другому читанні та в цілому.

 

Прийнято Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України".

Законодавчим актом внесено зміни до Бюджетного кодексу України, якими запроваджено середньострокове бюджетне планування.

Законом визначено правові засади процесу складання та розгляду Бюджетної декларації, яка запроваджується замість Основних напрямів бюджетної політики на плановий рік та Прогнозу державного бюджету на наступні за плановим два бюджетні періоди, які скасовуються.

Законом також:

уточнено стадії та процедуру бюджетного процесу;

визначено нові засади застосування програмно-цільового методу в бюджетному процесі;

запроваджено огляд видатків як новий інструмент підвищення ефективності та результативності використання бюджетних коштів та підвищення ефективності реалізації державної політики у відповідній сфері діяльності;

сформульовано правові засади управління фіскальними ризиками;

визначено структуру і склад місцевого фінансового плану;

оновлено зміст положень щодо доступності, публічного представлення та оприлюднення інформації про бюджет, виконання бюджетних програм, досягнення цілей та показників результату діяльності головних розпорядників бюджетних коштів;

визначено поняття спільного інвестиційного проекту, реалізація якого здійснюватиметься з використанням коштів кредитів позик, залучених державою або під державні гарантії від міжнародних фінансових організацій, іноземних кредитних установ з відбудови тощо.

Проект Закону зареєстровано за №8044.

 

Народні депутати розглянули проект Постанови про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки №9370.

Постанову з пропозиціями щодо внесення змін до проекту, які озвучив секретар Комітету з питань національної безпеки і оборони Іван Вінник, було прийнято 233 голосами.

 

Прийнято Постанову "Про попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України та підриву обороноздатності держави у період з 2004 по 2017 роки".

Верховна Рада України взяла до відома попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України та підриву обороноздатності держави у період з 1991 по 2017 роки.

Постановою з метою подальшого розслідування відомостей щодо фактів розкрадання в Збройних Силах України та підриву обороноздатності держави у період з 1991 по 2017 роки продовжено роботу Тимчасової слідчої комісії на шість місяців з дня прийняття цієї Постанови відповідно до завдань, передбачених Постановою Верховної Ради України від 7 червня 2018 року №2455-VIII.

Проект Постанови зареєстровано за №9370.

 

Народні депутати розглянули проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік" №9369.

242 голосами законопроект прийнято за основу та в цілому.

 

Прийнято Закон "Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік".

Законодавчим актом внесено зміни до статей 1, 5, 11, 14 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» (далі - Закон), доповнено Закон новою статтею 11-1 і новим пунктом 26 Прикінцевих положень та внесено зміни до додатків №№ 1, 2, 3, 4, 7 і 9 до Закону, внаслідок чого змінено загальні показники державного бюджету на 2018 рік:

збільшено доходи на 118,5 млн. грн. (за спеціальним фондом);

збільшено повернення кредитів на 44 млн. грн. (за спеціальним фондом);

збільшено фінансування за спеціальним фондом на 2499,6 млн. грн. та зменшено на цю суму фінансування за загальним фондом (тобто без зміни загального граничного обсягу дефіциту державного бюджету);

збільшено видатки на 229,7 млн. грн., у т.ч. за загальним фондом зменшено на 2432,4 млн. грн., за спеціальним фондом збільшити на 2662,1 млн. грн.;

зменшено надання кредитів на 67,2 млн. грн. (за загальним фондом).

Законом включено до спеціального фонду державного бюджету митні платежі, отримані при митному оформленні для вільного обігу транспортних засобів, що були ввезені на митну територію України та поміщені в митні режими транзиту або тимчасового ввезення у період з 1 січня 2015 року до дня набрання чинності Законом України від 08.11.2018 р. “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів”, із спрямуванням на фінансування виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та дефіциту коштів Пенсійного фонду України.

Законом також доповнено Прикінцеві положення Закону новим пунктом 26, згідно з яким, як виняток з положень частини дванадцятої статті 23 та частин першої і другої статті 57 Кодексу, передбачено збереження на кінець 2018 року на рахунках місцевих бюджетів для здійснення відповідних витрат у 2019 році залишків коштів за субвенціями з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, а також на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, наданою у 2017 році за рахунок спеціального фонду державного бюджету та у 2018 році за рахунок загального фонду державного бюджету.

Проект Закону зареєстровано за№9369.

Головуючий закрив вечірнє засідання.