Вітання Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з нагоди Дня Збройних Сил України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
06 грудня 2018, 05:45


 

Дорогі воїни!

6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про Збройні Сили України». І сьогодні, саме в цей день, ми відзначаємо свято нашого українського війська.

Збройні Сили України є спадкоємцями подвигу перших українських військових формувань новітнього часу: Українських січових стрільців, армій УНР та ЗУНР, героїв Холодного Яру та сотень і тисяч інших повстанських формувань. Сучасні Збройні Сили України – це і спадкоємці героїв Карпатської Січі – Збройних сил незалежної Карпатської України, а також мужніх воїнів Української Повстанської Армії.

Символічно, що День Збройних Сил України припадає на 6 грудня – день початку легендарної операції Армії УНР – Першого зимового походу 1919 – 1920 років. У цьому героїчному рейді по тилах трьох ворожих армій, який тривав чотири місяці, нашому війську загрожувало цілковите знищення, але Армія УНР з честю виконала своє бойове завдання.

Сучасне українське військо творилося зусиллями відданих синів України, справжніх патріотів, які приводили вчорашні радянські військові підрозділи до складення Присяги на вірність народу України, часто ризикуючи не лише подальшою військовою кар’єрою, а навіть і життям.

Героїзм українських воїнів у війні на Донбасі зламав плани російського агресора. І зараз, у ці хвилини, наше військо мужньо тримає щит Європи на сході України проти російської навали. Глибока подяка та шана нашим лицарям, які вміло, відважно та жертовно захищають наші суверенні кордони та мирне життя українців!

Бажаю нашим воїнам та їхнім родинам міцного здоров’я, благополуччя та мирного неба над головою. Повертайтеся живими, нехай кулі вас оминають!

Слава Збройним Силам України!

Слава Україні!

Героям слава!

 

Андрій ПАРУБІЙ