Ірина Геращенко привітала українців з Днем української писемності та мови

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
09 листопада 2018, 18:17

9 листопада під час пленарного засідання Верховної Ради України, Перший віце-спікер Ірина Геращенко привітала українців із Днем української писемності, а працівників культури з Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва.

«Дозвольте перш за все привітати всіх: і вчителів української мови, і всіх наших шановних працівників культури, майстрів мистецтва з їх професійним святом», - сказала Ірина Геращенко відкриваючи ранкове пленарне засідання Верховної Ради України. Вона закликала українську спільноту берегти, шанувати та розвивати рідну мову, яка є важливим об’єднуючим чинником нашої нації.

Ірина Геращенко поінформувала народних депутатів України про транслювання Диктанту національної єдності і звернулася до парламентарів із запрошенням долучитися до його написання.

«Я хочу звернутися до всіх слухачів, глядачів телеканалу «Рада» і народних депутатів України та поінформувати, що традиційно в цей день відбувається Диктант національної єдності, який транслюватиметься Національним радіо. Всі народні депутати України можуть взяти участь у написанні диктанту та показати, що ми також пишемо грамотно українською та шануємо рідну мову», - сказала І. Геращенко.