Огляд головних тем «Голосу України» від 9 листопада

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
09 листопада 2018, 09:24

 

Сьогодні у «Голосі України»:

- Спільними зусиллями зможемо захистити нашу незалежність

- Співпраця з МВФ важлива для ухвалення Державного бюджету

- Ухвалено законопроект про легалізацію авто на єврономерах

Спільними зусиллями зможемо захистити нашу незалежність

Голова Верховної Ради Андрій Парубій став доповідачем під час міжнародної конференції високого рівня «Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед».

«Коли ми говоримо про гібридні загрози, передусім маємо на увазі, що загроза, яка йде від Путіна й Кремля, спрямована не тільки проти України, а й проти всього вільно-го світу, — наголосив А. Парубій. — Коли чую на міжнародних дебатах про конфлікт між Україною та Росією, то завжди наголошую, що це спрощений і нав’язаний підхід — розглядати цю проблематику як регіональну або міждержавну». За словами глави Парламенту, розпочавши агресію проти нашої країни, Путін кинув виклик усьому вільному світу і всій системі, на якій формувалася безпека в Європі та трансатлантичному просторі після Другої світової війни. Цей виклик глобальний за формою і суттю.  (читайте у «Голосі України» на 3 стр. >>> article/309780)


Співпраця з МВФ важлива для ухвалення Державного бюджету

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч із групою експертів Міжнародного валютного фонду (МВФ) на чолі з керівником місії МВФ в Україні Роном Ван Роденом.

Глава українського Парламенту подякував представникам МВФ за співпрацю, особливо впродовж останніх років. «Надзвичайно цінуємо багаторічну співпрацю», — сказав він і назвав критично важливою допомогу у 2014 році, коли Україна перебувала в дуже важкому становищі, причиною якого була російська агресія. А. Парубій наголосив на необхідності продовження співпраці з МВФ на шляху проведення реформ в Україні. Ці реформи, за його словами, не завжди популярні, але критично важливі для розвитку української економіки. «Я високо ціную нашу співпрацю, особливо у проведенні антикорупційної реформи та створенні антикорупційного суду. Сподіваюся, що така ж співпраця буде плідною і надалі», — сказав він. (читайте у «Голосі України» на 3 стр. >>> article/309833)


Ухвалено законопроект про легалізацію авто на єврономерах

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів» (№ 8487). Перед розглядом поправок голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна підкреслила, що цей законопроект є результатом досягнутого усіма зацікавленими сторонами компромісу щодо нової моделі оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, в тому числі й раніше ввезених автомобілів на єврономерах.

«За наслідками підготовки до другого читання комітет загалом залишив прийняту в першому читанні модель оподаткування та підтримав пропозиції про диференціацію базової ставки для бензинових автомобілів з об’ємом циліндрів до трьох тисяч кубічних сантиметрів та понад три тисячі та для дизельних автомобілів — з об’ємом циліндрів до 3,5 тисячі та понад цей обсяг», — повідомила вона. (читайте у «Голосі України» на 1,2 стр. >>> article/309852)


Повний випуск «Голосу України» від 09.11.2018 на сайті http://www.golos.com.ua