Комітет рекомендує ухвалити проект Закону про внесення змін до Закону про Державний бюджет на 2018 р. щодо фінансового забезпечення Конституційного Суду України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
08 листопада 2018, 12:00

   Комітет з питань бюджету на своєму засіданні розглянув проект Закону України про внесення змін до додатка № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» щодо фінансового забезпечення Конституційного Суду України (№ 9241), поданий Кабінетом Міністрів України.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, метою проекту є забезпечення рівня виплати суддівської винагороди суддям Конституційного Суду України на рівні суддівської винагороди суддів Верховного Суду.

Для реалізації зазначеного пропонується в межах загального обсягу видатків загального фонду державного бюджету збільшити видатки споживання на оплату праці  за бюджетною програмою 0801010 «Забезпечення конституційної юрисдикції в Україні» (на 12 265,2 тис. гривень) за рахунок зменшення відповідних видатків за бюджетною програмою 0551010 «Здійснення правосуддя Верховним Судом», за якою утворилася економія бюджетних коштів.

Загалом, як зазначалося у ході обговорення, законодавча пропозиція не передбачає залучення додаткових бюджетних коштів, оскільки пропонується здійснити перерозподіл видатків споживання державного бюджету між окремими головними розпорядниками бюджетних коштів (Верховним Судом та Конституційним Судом України), в межах загального обсягу видатків загального фонду державного бюджету.

За наслідками розгляду Комітет з питань бюджету ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до додатка № 3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» щодо фінансового забезпечення Конституційного Суду України, № 9241, поданий Кабінетом Міністрів України, за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому як закон з урахуванням пропозиції Комітету, пов’язаної із оформленням законопроекту відповідно до вимог законотворчої техніки.