У Верховній Раді відбулася Урочиста церемонія вручення погонів учням кадетських класів «Кадети - майбутні захисники України»

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
12 жовтня 2018, 14:52

12 жовтня на Площі Конституції біля Верховної Ради України відбулися заходи, приурочені до Дня захисника України, Дня українського козацтва, свята Покрови Пресвятої Богородиці, та з нагоди відзначення 10-річного ювілею Урочистої церемонії вручення погонів учням кадетських класів.

У святковому заході взяли участь почесні гості, наставники ліцею - ветерани та співробітники Служби зовнішньої розвідки України, учасники АТО, представники Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністрації, Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, Управління освіти Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, представники інших кадетських корпусів, Міністерства оборони, курсанти військових вищих навчальних закладів.

Вісімидесяти ліцеїстам-вихованцям ліцею-інтернату №23 «Кадетський корпус» з посиленою військово-фізичною підготовкою Шевченківського району міста Києва було урочисто вручено погони кадетів.

Вихованці Кадетського корпусу склали присягу кадетів зі словами: «завжди високо нести почесне звання кадета, ніде і ніколи не зганьбити честь рідного ліцею» та девіз кадетів: «Життя - Вітчизні, честь - нікому!».

Народні депутати Ірина Фріз та Ірина Суслова зачитали вітання від Президента України, Верховного Головнокомандуючого Збройними Силами України Петра Порошенка і Голови Верховної Ради Андрія Парубія з днем народження ліцею-інтернату №23 «Кадетський корпус».

«У стінах кадетського корпусу в дусі кращих військових традицій, на ідеалах відданості патріотизму, вірності українському народові виховуються майбутні захисники Вітчизни - наша надія та гордість, майбутня військова еліта», - зазначив у привітанні Голова Парламенту.

Звертаючись до майбутніх українських офіцерів, він підкреслив: «Саме на вас дуже скоро ляже відповідальність за безпеку нашої Батьківщини». А.Парубій висловив впевненість, що «Україна дуже скоро увіллється в могутній військовий міжнародний альянс, для чого вже зараз ми приводимо нашу славетну армію до світових стандартів, за яким вам випаде честь служити».


У вітанні Президента України відзначено: «Ви маєте стати військовою елітою нашої держави. Ви найкращі, оскільки вже зараз знаєте, ким ви хочете бути. Я пишаюся, що в нашій державі будуть такі військові: вільні, достойні, гідні захищати нашу Батьківщину».

Під час урочистостей ліцеїстам вручили прапор Кадетського корпусу. Вихованці виконали Гімн кадетів України.


Також відбулася Урочиста церемонія Подяки та вручення нагород кращим вихованцям ліцею-інтернату №23 «Кадетський корпус», батькам, викладачам, друзям та шефам - представникам Служби Зовнішньої розвідки України.

Промовці зазначили: «Десять років тому об’єдналися педагогічний і учнівський колективи ліцею-інтернату №23 «Кадетський корпус» з посиленою військово - фізичною підготовкою Шевченківського району міста Києва у прагненні створити сучасний освітній заклад нового типу, в якому гармонійно поєднуються національне, громадянське і професійне виховання, запроваджено військово-патріотичну спрямованість на платформі духовно-історичної спадщини України».

Директор ліцею-інтернату №23 «Кадетський корпус» Наталя Головіхіна підкреслила: «Нині «Кадетський корпус» випускає у дорослий світ високо етичну і всебічно освічену молодь - справжніх патріотів України, які стали гідними продовжувачами унікальної військової традиції Володимирського Київського кадетського корпусу».