У Комітеті з питань запобігання і протидії корупції відбулося засідання трьох підкомітетів на тему: «Систематичне порушення законодавства державними реєстраторами під час державної реєстрації права власності на нерухоме майно»

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
24 вересня 2018, 17:30

У Комітеті з питань запобігання і протидії корупції проведено спільне засідання Підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством, Підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції органами державної влади та місцевого самоврядування та Підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції на тему: «Систематичне порушення законодавства України державними реєстраторами під час здійснення державної реєстрації права власності на нерухоме майно». Спільне засідання підкомітетів відбулося під головування народних депутатів України Юрія Дерев’янка, Ігоря Луценка та Олега Осуховського.

У засіданні брали участь посадові особи Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України, Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, Відділу забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації прав, а також представники прокуратури та Національної поліції України.

За результатами засідання вирішено направити депутатське звернення до Міністерства юстиції України щодо надання інформації необхідної для подальшого обговорення порушених питань, а також про не дотримання законодавства України державними реєстраторами під час здійснення державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

Перше засідання Підкомітетів щодо незаконного заволодіння нерухомим майном було проведено 18 вересня. Під час засідання учасники обговорили питання неправомірних дій державного реєстратора та заслухано позицію Міністерства юстиції України щодо реєстрації права власності на МАФ УПЦ МП на території Національного музею історії України.