Огляд головних тем «Голосу України» від 12 вересня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
12 вересня 2018, 09:23

 

Сьогодні у «Голосі України»:

- Виклики у державі потребують спільного плану дій парламенту та уряду

- Пріоритети сесії за оцінкою РПР

- Ключові законопроекти нової сесії

 

Виклики у державі потребують спільного плану дій парламенту та уряду

Якими мають бути співпраця та комплексна законодавча робота уряду та парламенту впродовж нової дев’ятої сесії Верховної Ради? Як із наближенням виборчої кампанії уникнути голослівного популізму? Які законопроекти є першочерговими? Ці питання обговорили учасники форуму «Повна мобілізація: спільний план дій», в якому взяли участь Голова Верховної Ради Андрій Парубій та Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Форум відбувся з ініціативи Реанімаційного пакета реформ, Центру демократії та верховенства права за підтримки Швеції. У форумі взяли участь представники Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, громадськості та бізнесу, міжнародні партнери.

Пріоритетами на нову парламентську сесію є питання національної безпеки, виборча реформа, закон про мови, децентралізація, реформа парламенту, скасування депутатської недоторканності, продовження судової реформи та правоохоронних органів, — наголосив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Окреслюючи ключові плани на новий політичний сезон та дев’яту парламентську сесію, Голова Верховної Ради наголосив, що питання номер один — це питання національної безпеки. І це питання є спільним на порядку денному і уряду, і парламенту. На попередній сесії парламентом ухвалено базовий рамковий закон про національну безпеку, тепер належить схвалити законопроекти для його імплементації — зокрема, про службу безпеки, розвідувальні органи і створення окремого комітету Верховної Ради для контролю над розвідувальними органами. (читайте у «Голосі України» на 1,2 стр. >>> article/307412)

 

Історія виткана з відчайдушної сміливості і віри

В Україні триває війна не на одному фронті. І за душі людські, і за віру також. Російська церква, яка — ні для кого не секрет — давно є філією ФСБ, продовжує не лише благословляти «духовних чад» на війну з Україною, а й будувати храми з військовими елементами. Мало того, вдаватися до цинічних маніпуляцій, щоб побудувати спільну «духовну» імперію з Україною. Але перше, що розвіює міфи про «схожість», — це факти, якими оперують уже самі росіяни: «я сам православний, але не розумію, чому руська православна церква виступає проти того, щоб УПЦ стала самостійною», «треба врахувати, що Україна — самостійна країна і на сьогодні вона перебуває у ворожих відносинах з Росією», «перше видання Біблії українською мовою вийшло в 1561 році (Острозька Біблія), а перший переклад на російську мову — в 1876-му. Витоки духовності — з України», «УПЦ приречена на самостійність, як і Україна. І бути проти цього — все одно що йти проти вітру». Амінь. (читайте у «Голосі України» на 5 стр. >>> article/307392)

 

Звіт про підсумки роботи Комітету з питань запобігання і протидії корупції у період із лютого по липень 2018 року

Упродовж восьмої сесії Верховної Ради України восьмого скликання діяльність комітету була зосереджена на ухваленні законопроектів про внесення змін у закони антикорупційної сфери та на роботі з впровадження вже діючих законів у цій сфері. У період лютого — липня 2018 року проведено 7 засідань комітету. На цих засіданнях розглянуто і обговорено 108 питань, із яких 68 пов’язані зі здійсненням законопроектної функції, 30 питань стосувалися організації роботи комітету, 5 — контролю за виконанням законів України, постанов Верховної Ради України та власних рішень. (читайте у «Голосі України» на 8-10 стр. >>> article/307403)

 

Повний випуск «Голосу України» від 12.09.2018 на сайті http://www.golos.com.ua