Огляд головних тем «Голосу України» від 8 серпня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
08 серпня 2018, 09:48

Сьогодні у «Голосі України»:

- Реформованим ЗМІ у зоні конфлікту потрібна державна підтримка

- Уряд планує підняти середню зарплату до 10 тисяч гривень

- У «Чистому небі-2018» - авіатори країн НАТО


Реформованим ЗМІ у зоні конфлікту потрібна державна підтримка

Робоча група з питань збільшення україномовного контенту при Луганській ОДА розглянула результати моніторингу мовлення на території краю і обговорила шляхи заохочення регіональних ЗМІ до збільшення обсягів проукраїнського продукту. Як зазначив голова групи, заступник голови ОДА Юрій Клименко, технічні питання розширення українського мовлення вирішуються спільно з Концерном РРТ та Нацрадою у робочому порядку. А ось щодо збільшення обсягів проукраїнського контенту, то це здебільшого залежить від редакційної політики телерадіомовників та місцевих видань. Представники Нацполіції та СБУ поінформували про перші результати вибіркових перевірок громадських місць та виявлені окремі факти трансляції програм російських телеканалів через супутникове телебачення. Члени робочої групи дійшли висновку про необхідність посилення роз’яснювальної роботи з власниками розважальних закладів. (читайте у «Голосі України» на 1 стр. >>> article/306132)

 

Уряд планує підняти середню зарплату до 10 тисяч гривень

Одним з ключових індикаторів економічного зростання України є зростання середньої зарплати, яке за підсумками року може сягнути 10 тис. грн. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. (читайте у «Голосі України» на 3 стр. >>> article/306118)

 

У «Чистому небі-2018» - авіатори країн НАТО

Найбільш масштабні за роки незалежності держави міжнародні навчання військових льотчиків «Чисте небо-2018» заплановано на осінь нинішнього року.

Хто братиме участь і яка програма тренувань, розповідає керівник прес-центру Повітряних сил, штаб яких дислокується у Вінниці, полковник Роман Юрчило. (читайте у «Голосі України» на 6 стр. >>> article/306114)

 

Повний випуск «Голосу України» від 08.08.2018 на сайті http://www.golos.com.ua