Анонс головних тем «Голосу України»

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
12 липня 2018, 09:18

  

Сьогодні у «Голосі України»:

- Андрій Парубій: «Жодного обмеження у доступі українських журналістів до кулуарів парламенту не буде»

- «Північний потік-2» – зброя маніпулювання і просування інтересів Кремля

- Уряд розглянув звіт за перше півріччя та прогноз на 2019—2021 роки


Андрій Парубій: «Жодного обмеження у доступі українських журналістів до кулуарів парламенту не буде»

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у коментарі журналістам запевнив, що жодного обмеження у доступі українських журналістів до кулуарів парламенту не буде. І це — його послідовна позиція.

Парламентські журналісти надіслали Голові Верховної Ради Андрію Парубію відкритого листа з проханням не вчиняти «антидемократичних кроків» щодо представників ЗМІ й не обмежувати їх доступ до кулуарів парламенту на другому поверсі та спілкування з депутатами.

«Я здивований цим листом до мене як до Голови Верховної Ради України, — сказав Андрій Парубій. — Багато журналістів, які тут є, провели зі мною багато років у цих кулуарах, і ще на День журналіста я сказав дуже чітко і виразно, і зараз хочу це повторити, що жодного обмеження доступу українських журналістів до кулуарів українського парламенту не буде. Це моя послідовна позиція», — наголосив А. Парубій. (читайте у «Голосі України» на 2 стр. >>> article/305121)

 


«Північний потік-2» – зброя маніпулювання і просування інтересів Кремля

У рамках XXVII Щорічної літньої сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ членами української делегації проведено неформальний захід, присвячений проекту будівництва Російською Федерацією газогону «Північний потік-2» та його впливу на держави—учасниці ПА ОБСЄ.

Під час заходу організатори ознайомили присутніх зі статистичними даними транзиту газу через газотранспортну систему України, змінами, що сталися після побудови «Північного потоку-1», та наголосили, що майбутній газопровід стовідсотково є політичним проектом Кремля, який намагається прив’язати Європу до свого газу з метою подальшого маніпулювання як Європейським Союзом, так і окремими європейськими країнами, та використання обох газогонів як ефективної зброї для просування інтересів Кремля у вільному західному світі. (читайте у «Голосі України» на 3 стр. >>> article/305131)

 

Уряд розглянув звіт за перше півріччя та прогноз на 2019—2021 роки

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, представляючи під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів черговий звіт уряду про роботу в першому півріччі, підкреслив, що в країні впродовж останніх місяців зростають промисловість, реальна зарплата, капітальні інвестиції, уповільнюється інфляція, що дає змогу говорити про досягнення економічної стабільності.

«Маємо зростання ВВП у 3,1 відсотка, що є дуже гарним показником і більше, ніж ми прогнозували, промислове виробництво зросло на 2,6 відсотка, зростання капітальних інвестицій становить 37 відсотків, а це означає, що входить достатньо серйозний капітал. Зрозуміло, що нам потрібно більше інструментів, і тут є дуже важливими останні позитивні оцінки стабільності роботи банківської системи. Реальне зростання виплаченої зарплати за мінусом інфляції становило 11,8 відсотка, а мінімальна зарплата зросла на 16,3 відсотка», — повідомив глава уряду. (читайте у «Голосі України» на 3 стр. >>> article/305133)

 

Повний випуск «Голосу України» від 12.07.2018 на сайті http://www.golos.com.ua