«Круглий стіл» на тему: «Що заважає запуску Державного бюро розслідувань?»

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
13 липня 2018, 14:00

 

Міжфракційне депутатське об’єднання «Правозахисна коаліція» спільно з Асоціацією УМДПЛ та громадською організацією «Правозахисна Ініціатива» проводитиме «круглий стіл» на тему: «Що заважає запуску Державного бюро розслідувань?» (вул. Грушевського 18/2, к.11).

«Круглий стіл» присвячений проблемам, що стоять на заваді ефективній роботі ДБР та шляхам їх розв’язання. Відповідно до Стратегії розвитку Державного бюро розслідувань, цей орган має розпочати роботу 1 вересня 2018 року. Наразі ж в ДБР працює лише 11 осіб, а на інші посади півторатисячного штату тривають конкурси. Також, досі не ухвалено пакет законодавчих змін, які необхідні для повноцінного запуску Бюро. Існує низка проблем, які можуть вплинути на роботу ДБР та зробити його роботу малоефективною, а повноваження обмеженими. Під час заходу організатори представлять полісі-бріф (аналітичне видання) з шляхами виходів із ситуації, що склалась.

До участі у заході запрошені народні депутати України, керівництво Державного бюро розслідувань, представники Генеральної прокуратури України та члени конкурсних комісій з відбору кадрів ДБР, експерти від громадськості тощо.

Реєстрація учасників "круглого столу" проводиться до 13:00 12 липня (четвер) за електронною формою.

Контактна особа – Король Каріна (093)14-54-771.

Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд

* Довідково: міжфракційне депутатське об’єднання «Правозахисна коаліція» створено 16 січня 2018 року,  до його складу входить 16 народних депутатів. Метою діяльності МФО є утвердження верховенства права, підтримка забезпечення прав і свобод людини і громадянина. Стратегічним партнером МФО є Громадська організація «Правозахисна Ініціатива».