Анонс головних тем «Голосу України»

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
10 липня 2018, 09:22

 

Сьогодні у «Голосі України»:

 

- Щоб обрати нову ЦВК, можуть змінити її кількісний склад
- Успіх медичної реформи у співпраці з місцевим самоврядуванням
- Закон «Про вищу освіту»: з поправками на національний інтерес і вимоги часу

 

Щоб обрати нову ЦВК, можуть змінити її кількісний склад

Для результативного переобрання складу Центральної виборчої комісії політичні сили пропонують різні варіанти. Один з них — збільшити кількісний склад ЦВК через зміни до закону. Про це повідомив на брифінгу після погоджувальної ради Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. (читайте у «Голосі України» на 2 стр. >>> article/305028)

 

Успіх медичної реформи у співпраці з місцевим самоврядуванням

Успішна реалізація реформи системи охорони здоров’я залежить від тісної співпраці профільного Міністерства та органів місцевого самоврядування. Про це сказав віце-президент Української асоціації районних та обласних рад, голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук на спільному засіданні Комітетів Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення та з питань охорони здоров’я, метою якого було вивчення проблемних питань, пов’язаних із запровадженням медичної реформи в Україні. (читайте у «Голосі України» на 3 стр. >>> article/305035)

 

Закон «Про вищу освіту»: з поправками на національний інтерес і вимоги часу

Для розвитку будь-якої країни у сучасному світі людський фактор набуває виключного значення, а якість людського капіталу стає визначальним чинником успіху.

Уже нині ми спостерігаємо початок справжніх баталій за мізки та робочі руки на рівні країн і регіонів. Освітня і трудова міграція українців за кордон — наочні вияви цих протистоянь. Варто зазначити, що сусідні країни виявили неабияку гнучкість, оперативно змінивши власне законодавство, щоб вирішити свої кадрові чи демографічні проблеми за рахунок близьких ментально українських мігрантів. Адже добре відомо, що Україна має неперевершений людський капітал і непогану систему освіти. І є безліч прикладів, коли на новому місці наші люди швидко ставали успішними. (читайте у «Голосі України» на 4 стр. >>> article/304996)

 

Повний випуск «Голосу України» від 10.07.2018 на сайті http://www.golos.com.ua