Відбулося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
05 липня 2018, 18:06

 

Народні депутати продовжили розгляд питань порядку денного.

Парламентарії розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення офіційної публікації законів України та інших нормативно-правових актів №6518.

240 голосами законопроект прийнято за основу.


Прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення офіційної публікації законів України та інших нормативно-правових актів".

Законопроектом пропонується внести зміни до Регламенту Верховної Ради України, законів України «Про Кабінет Міністрів України», «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» та «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Змінами пропонується визначити, що:

доведення до відома населення законів України та інших нормативно-правових актів здійснюється, зокрема, шляхом їх офіційного оприлюднення (опублікування) відповідно до закону державними друкованими засобами масової інформації та офіційними друкованими виданнями (офіційними виданнями), розміщення на офіційних веб-сайтах органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

публікація законів та інших актів Верховної Ради України у газеті «Голос України» вважатиметься офіційним оприлюдненням (опублікуванням);

офіційне опублікування постанов Кабінету Міністрів України здійснюватиметься в газеті «Урядовий кур’єр»;

дія Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» не поширюватиметься на державні друковані засоби масової інформації, засновниками (співзасновниками) яких є органи державної влади, що відповідно до закону здійснюють офіційне оприлюднення  (опублікування) законів та інших нормативно-правих актів (газети  «Голос України» та «Урядовий кур’єр»).

Проект Закону зареєстровано за №6518.

 

На вимогу фракцій "Народний фронт" і Радикальної партії головуючий оголосив перерву у засіданні на 30 хвилин, запросивши голів фракцій і груп на нараду для проведення консультацій.

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій після закінчення перерви поінформував про результати проведених консультацій. Він висловив впевненість у тому, що нарада допомогла всім її учасникам порозумітися і зробити Парламент ще сильнішим. Ми домовилися по завершенню наради

А.Парубій надав слово для виступу представникам депутатських фракцій.

У виступах прозвучали позиції політичних сил, представлених у Верховній Раді, щодо розв'язання конфліктної ситуації, яка виникла, і щодо забезпечення ефективної і продуктивної роботи Парламенту.

Головуючий закрив вечірнє засідання.