Ганна Гопко взяла участь у прес-брифінгу про стан діяльності та перспективи розвитку лікарні “Охматдит”

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
25 червня 2018, 16:25

25 червня народний депутат України, член опікунської ради НДСЛ “Охматдит” Ганна Гопко взяла участь у прес-брифінгу про стан діяльності та перспективи розвитку лікарні “Охматдит”. Серед спікерів брифінгу Ірина Садов’як – головна лікарка НДСЛ “Охматдит”, Юрій Довбня – заступник головного лікаря з медичної частини НДСЛ “Охматдит”, Богдан Боруховський – в.о. директора “Укрмедпроектбуд”, Наталія Кубаля – завідувачка відділення онкогематології НДСЛ “Охматдит”.

Під час брифінгу було зазначено, що трансформація лікарні “Охматдит” – це не просто зміна структури і штатного розпису, а процес, спрямований на покращення якості медичних послуг для маленьких пацієнтів і унеможливлення корупції. Найбільша дитяча лікарня країни “Охматдит” останній місяць перебуває у центрі уваги громадськості, медиків та окремих політиків. Запропонована реорганізація – це удосконалення існуючої структури, адже деякі відділення отримають ширші повноваження, ніж у них були до цього, наприклад, це відділення трансплантації кісткового мозку.

Ганна Гопко висловила вдячність новому керівництву лікарні, яке ініціювало внутрішнє розслідування, щоб виявити факти порушень і вжити заходів для недопущення таких ситуацій в майбутньому.

Учасники брифінгу наголосили, що однією з вагомих проблем є вимагання у батьків тяжкохворих дітей грошей за влаштування в лікарню та препарати, які діти могли б отримувати абсолютно безоплатно. «Дійсно жахливою і цинічною є ситуація, коли деякі лікарі наживаються на людському горі: виписують дороговартісні препарати, які є на складах “Охматдит”», - зауважила Ганна Гопко. Вона наголосила, що минулого тижня всі мали змогу побачити, як стара корупційна система продовжує боротися, не гребуючи жодними методами - це відверті маніпуляції та викривлення інформації, використання онкохворих дітей та їхніх рідних в «акціях протесту». Ганно Гопко зазначила, що показовим є те, що на захист корупційних лікарів стають високопоставлені чиновники, які чинять тиск та підбивають медичних працівників до страйків проти керівництва лікарні “Охматдит”.

Як член Опікунської ради НДСЛ “Охматдит” Ганна Гопко висловила свою підтримку пацієнтам лікарні, оскільки саме заради їхнього блага спільними зусиллями можливо подолати корупцію в лікарні та втілити в життя усі зміни, що трансформують “Охматдит” у сучасну пацієнтоорієнтовану лікарню. У лікарню - де кожен маленький пацієнт не лише отримуватиме сучасну якісну медичну допомогу, а й буде оточений турботою та підтримкою.