Голова Комітету з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з головою Моніторингової Місії ООН з прав людини Фіоною Фрейзер

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
11 червня 2018, 17:20

Сьогодні голова Комітету з питань прав людини, національних менших і міжнаціональних відносин Григорій Немиря провів зустріч із головою Моніторингової місії ООН з прав людини Фіоною Фрейзер.

Сторони обговорили ситуацію в Україні, зокрема на Донбасі, та дотримання прав і свобод людини в нашій державі.

Григорій Немиря звернув увагу своєї співрозмовниці на ситуацію з дотриманням прав і свобод внутрішньо переміщених осіб в Україні, зокрема на ігнорування їхніх проблем владою та створення перешкод для цієї категорії громадян в отриманні пенсій та соціальних виплат через постанови КМУ, які суперечать законодавству України.

Окрім того, він повідомив результати круглого столу на тему: «Напрацювання Національної стратегії відновлення справедливості та миру на окупованих територіях. Посилення спроможності судової системи та механізми запобігання внутрішньому конфлікту в умовах збройної агресії РФ», який Комітет з прав людини провів сьогодні за підтримки посольства Великої Британії в Україні, Міжнародного фонду «Відродження» та міжнародної організації «Ініціатива мирних змін» (Peaceful Change initiative).