Відбулося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
17 травня 2018, 18:03

 

Народні депутати продовжили розгляд питань фінансової та банківської політики.

Вони розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту інвесторів від зловживань на ринках капіталу №6303.

За результатами голосування законопроект 236 голосами повернуто на доопрацювання.

242 голосами прийнято за основу проект Закону про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру №4532.

 

Прийнято Закон "Про внесення змін до розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку"".

Законодавчим актом тимчасово, терміном на 3 роки, продовжено дію експортного мита на відходи та брухт чорних металів, підвищивши його з 30 Євро/т до 42 Євро/т у зв’язку зі збільшенням вартості цієї сировини на зовнішніх ринках та відповідно втратою “обмежуючого” ефекту мита.

Відповідні зміни внесено до п. 2 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку».

Проект Закону зареєстровано за №8226.

 

Прийнято за основу проект Закону "Про внесення зміни до статті 11 Закону України "Про управління об’єктами державної власності" щодо впорядкування процедури відчуження суб’єктами господарювання державного сектору економіки житла своїм працівникам".

Проектом пропонується надати можливість державним підприємствам, установам та організаціям, господарським товариствам, 100 відсотків акцій яких належать державі, здійснювати у встановленому законодавством порядку відчуження нерухомого майна, а саме житла (оскільки житло не відноситься до цілісних майнових комплексів підприємств і не використовується у їх господарській діяльності), тим самим зменшити витрати підприємств на утримання такого майна.

Проект Закону зареєстровано за №3131.


Прийнято Постанову "Про Звернення Верховної Ради України до Діючого головування в ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ та парламентів держав-учасниць ОБСЄ щодо міжнародного спостереження ОБСЄ на виборах Президента Російської Федерації 2018 року".

Верховна Рада України схвалила текст Звернення Верховної Ради України «До Діючого головування в ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ та парламентів держав-учасниць ОБСЄ щодо міжнародного спостереження ОБСЄ на виборах Президента Російської Федерації 2018 року».

З огляду на задекларований у Заяві Міжнародної місії намір БДІПЛ ОБСЄ оприлюднити Остаточний звіт зі спостереження за виборами Президента Російської Федерації 18 березня 2018 року,

Верховна Рада України закликає діюче головування в ОБСЄ, БДІПЛ ОБСЄ, та Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ:

1. Забезпечити відповідність Остаточного звіту засадам об’єктивності, незалежності, неупередженості та всеосяжності міжнародного спостереження за виборами, не допустивши тим самим дискредитації відповідних міжнародних стандартів.

2. Відобразити в Остаточному звіті повну та об’єктивну оцінку факту незаконної організації виборчого процесу та голосування на території тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополь під час виборів Президента Російської Федерації 18 березня 2018 року та їх вплив на результати голосування в цілому в Російській Федерації.

3. Розробити чіткі стандарти оцінки виборів й реагування у зв’язку з викликами та загрозами міжнародним стандартам проведення демократичних виборів у випадках, пов’язаних з окупацією територій держав-учасниць ОБСЄ внаслідок збройної агресії та порушення їхньої територіальної цілісності.

Проект Постанови зареєстровано за №8365.

 Головуючий закрив вечірнє засідання.