«Захистіть дітей від тютюну» під такою назвою відбулося відкриття експозиції, що демонструє як тютюнова індустрія залучає дітей та молодь до початку куріння

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
17 травня 2018, 15:28

 

Організатори виставки звертають увагу народних депутатів щодо необхідності ухвалення антитютюнових законопроектів №2820 та №4030а. Ініціатори проведення виставки Центр громадянського представництва «Життя» та Український центр контролю над тютюном вважають, що українців повинні захистити від маркетингових інструментів тютюнових корпорацій, а також заборонити ароматизовані сигарети, прибрати тютюн з вітрин магазинів. Такі заходи допоможуть зменшити привабливість тютюнової продукції для дітей та знизити поширеність куріння серед українців. Споживання тютюну становить загрозу для життя та здоров’я українців, адже щороку помирає 85 тисячі осіб від хвороб, спричинених курінням.

Захід присвячений Всесвітньому дню без тютюну, який щороку відзначається 31 травня.

Експозиція проходить за підтримки народного депутата України Ганни Гопко.

Ознайомитися з експозицією можна протягом двох пленарних тижнів з 15 до 25 травня 2018 року в кулуарах ІІІ-го поверху будинку Верховної Ради України (вул. М. Грушевського, 5).


Вхід за картками акредитації.