Родини заручників та політв’язнів Кремля розраховують на більш рішучі дії країн-членів НАТО у питаннях звільнення незаконно утримуваних українців та пошуку зниклих безвісти

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
17 травня 2018, 10:10

 

 
 16 травня за сприяння Першого заступника Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко відбулись зустрічі членів родин заручників, політв’язнів та осіб, що вважаються зниклими безвісти із Спеціальним представником Генерального секретаря НАТО з питань «Жінки.Мир.Безпека» Клер Хатчінсон та Спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером.
Під час зустрічей Клер Хатчінсон та Курта Волкера було поінформовано про блокування Росією механізму пошуку зниклих безвісти в гуманітарній підгрупі ТКГ, про заборону міжнародним гуманітарним місіям, консулам та лікарям відвідувати незаконно затриманих українців, передавати передачі чи листи як на тимчасово окупованих територіях України так і в РФ.
Рідні заручників та політв’язнів звернули увагу на те, що їх родичі утримуються в повній ізоляції, вони не мають права на телефонний дзвінок. Також було зауважено, що з кожним днем незаконно утримування українців, їх стан здоров’я суттєво погіршується. Родичі політв’язнів звернули увагу, що незаконно засуджені в РФ українські політв’язні Володимир Балух та Олег Сенцов продовжують голодування.
«Ми дякуємо міжнародним партнерам України за підтримку та розраховуємо на більш конструктивну співпрацю задля звільнення незаконно утримуваних громадян України», - зауважила І. Геращенко за результатами спільної зустрічі членів родин заручників, політв’язнів та зниклих безвісти із Спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером.