Верховна Рада України планує розглянути нинішнього тижня питання формування Центрвиборчкому

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
14 травня 2018, 12:29


Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради у понеділок наголосив, що Парламент працюватиме у пленарному режимі протягом двох тижнів поспіль, тому «важливо мати загальний план роботи на цей час».

А.Парубій нагадав, що минулого пленарного тижня робота завершилась на розгляді законопроекту про інтелектуальну власність. «З цього законопроекту Верховна Рада розпочне роботу і, сподіваюсь, що Парламент зможе вийти на консолідоване рішення, розглянувши численну кількість зауважень і поправок, які є до цього проекту закону», - сказав він.

За словами Голови Парламенту, «є великий блок законопроектів для включення до порядку денного». Він звернувся до керівників фракцій з проханням – розглянути ці питання, аби було узгоджене, консолідоване рішення для включення їх до порядку денного. Зокрема, на вівторок, пропонується розглянути питання щодо призначення позачергових виборів у місцевих громадах.

На середу - традиційно, питання ратифікації. Також пропонується розпочати розгляд проекту закону про внесення змін до деяких Законів України з питань охорони здоров’я, а голосування цього документу відбуватиметься у четвер, бо документ має близько 500 поправок, які розглядатимуться у сесійній залі.

На четвер - ряд законопроектів з фінансової і банківської діяльності. «Якщо будуть завершені консультації, Верховна Рада перейде до розгляду одного з ключових питань - обрання Центральної Виборчої комісії», - зазначив А.Парубій.

Керівник Парламенту доручив Комітету правової політики і правосуддя невідкладно підготувати законопроект про створення Вищого антикорупційного суду до другого читання у парламенті.

«Наступного пленарного тижня розглядатиметься великий пакет законопроектів аграрного блоку», - повідомив А.Парубій.