Відкриється виставка «Захистіть дітей від тютюну»

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
17 травня 2018, 12:00

15 травня 2018 року о 12:00 в кулуарах ІІІ-го поверху Верховної Ради України відбудеться відкриття виставки «Захистіть дітей від тютюну». На виставці представлять результати досліджень, які демонструють як тютюнова індустрія залучає дітей та молодь до початку куріння. Захід присвячений Всесвітньому дню без тютюну, який щороку відзначається 31 травня.

Організатори виставки хочуть закликати народних депутатів проголосувати за антитютюнові законопроекти №2820 та №4030а, щоб захистити українців від маркетингових інструментів тютюнових корпорацій: збільшити попереджувальні зображення на пачках сигарет, заборонити ароматизовані сигарети, прибрати тютюн з вітрин магазинів. Такі заходи допоможуть зменшити привабливість тютюнової продукції для дітей та знизити поширеність куріння серед українців.

Споживання тютюну становить загрозу для життя та здоров’я українців, адже щороку помирає 85 тисячі осіб від хвороб, спричинених курінням.

Експозицію буде представлено протягом двох пленарних тижнів з 15 до 25 травня 2018 року в кулуарах ІІІ-го поверху будинку Верховної Ради України (вул. М. Грушевського, 5).

Вхід за картками акредитації.