Ганна Гопко закликає об’єднати зусилля у зовнішній політиці та ухвалити якісні закони про національну безпеку й Антикорупційний суд

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
16 квітня 2018, 14:30

 
«Закон про дипломатичну службу, ухвалений нещодавно Верховною Радою, дасть в руки українським дипломатам надійні інструменти захисту національних інтересів України», - заявила голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко під час презентації 16 квітня щорічного дослідження зовнішньої політики «Українська призма: зовнішня політика 2017».

Голова комітету закликала українські відомства тісніше координувати дії в секторі енергетичної безпеки, а також закликала призначити заступника Міністра закордонних справ, який забезпечував би таку координацію. Серед важливих пріоритетів зовнішньої політики Ганна Гопко назвала посилення взаємодії з Заходом для протидії російській агресії, регіональне співробітництво, в тому числі формування Міжпарламентської Асамблеї Україна-Грузія-Молдова, напрацювання торговельних угод з важливими партнерами, наприклад, Канадою та Ізраїлем. На її думку, держава має збільшити фінансування дипломатичних місій, а посади послів у ключових державах не мають так довго бути вакантними.

Ганна Гопко звернула особливу увагу на потребу ухвалити в другому читанні якісні закони про Антикорупційний суд та Нацбезпеку, які є важливими як для національної безпеки, так і для економічної стабільності та надійної співпраці з МВФ та НАТО напередодні Саміту в Брюсселі .

«Успіх зовнішньої політики залежить від здобутків політики внутрішньої та від якості роботи національної збірної всіх гілок влади й громадянського суспільства для захисту національних інтересів», - підсумувала Ганна Гопко.

Дослідження зовнішньої політики «Українська призма: зовнішня політика 2017» здійснено за сприяння Ради зовнішньої політики «Українська призма», представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Громадської ради при МЗС України.