Відбулася зустріч голови Комітету з прав людини Григорія Немирі з Координатором системи ООН в Україні Нілом Вокером і представником Верховного комісара ООН у справах біженців Пабло Матеу

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
06 березня 2018, 17:30

 
Сторони обговорили ситуацію в Україні, приділивши особливу увагу питанню дотримання прав і свобод людини, зокрема внутрішньо переміщених осіб і осіб, які залишилися на тимчасово окупованій частині Донбасу, а також військовій агресії Росії на Сході нашої держави.

Григорій Немиря звернув увагу на дотримання прав внутрішньо переміщених осіб, кількість яких постійно збільшується з початку конфлікту на Донбасі, та наголосив на відсутності державної стратегії у цій сфері та скороченні фінансування потреб цієї категорії громадян у бюджеті України на 2018 рік.

Окремо обговорювалося питання відновлення виплати пенсій громадянам України, які залишилися на тимчасово окупованій території Донбасу, та вимушеним переселенцям, а також ігнорування керівництвом Верховної Ради відповідного проекту закону.

Ніл Вокер запевнив, що ООН і надалі допомагатиме покращити ситуацію із дотриманням прав та свобод цієї категорії громадян України та поінформував про допомогу, яку організація надає вимушеним переселенцям.