Ірина Геращенко повідомила про звільнення двох українських прикордонників: Богдана Марцонь та Ігоря Дзюбака, яких незаконно утримували в Російській Федерації

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
02 березня 2018, 13:01

 

Перший заступник Голови Верховної Ради України, представник гуманітарної підгрупи ТКГ Ірина Геращенко під час засідання парламенту у п’ятницю повідомила про  звільнення  двох українських прикордонників: Богдана Марцоня та Ігоря Дзюбака, яких викрали у жовтні 2017 року на кордоні з Російською Федерацією.

«Я вітаю рідних звільнених заручників. Ми щасливі, що вже за кілька годин Богдан Марцонь та Ігорь Дзюбак будуть у Києві. Від імені Парламенту ми дякуємо Президенту України, нашим дипломатам, СБУ, представникам гуманітарної підгрупи у Мінську, прикордонникам », - поінформувала І. Геращенко

У коментарі журналістам І.Геращенко  наголосила, що  багатомісячна робота по звільненню Богдана Марцоня і Ігоря Дзюбака велась на найвищому рівні, зокрема, Президент України П.Порошенко  піднімав це питання під час телефонної розмови з В.Путіним. «Боролися за своїх колег і прикордонники, і СБУ, і Мінська гуманітарна група, на всіх можливих майданчиках піднімалося питання щодо їх звільнення”,- зауважила політик. 

І.Геращенко вчергове наголосила, що робота по звільненню заручників не зупиняється ні на хвилину, доки не буде звільнено останнього українця.