Відбулося вечірнє пленарне засідання Верховної Ради України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
01 березня 2018, 18:07

 

Народні депутати на вечірньому засіданні продовжили розгляд питань порядку денного.

 У першому читанні вони розглянули проект Закону про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав №7466.

 

Прийнято за основу проекту Закону "Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав".

Законопроектом пропонується визначити правові та організаційні засади колективного управління майновими правами суб’єктів авторського права і (або) суміжних прав.

Проектом передбачається надати відповідні повноваження організаціям колективного управління та визначити механізм надання послуг правовласникам щодо збору роялті на договірних засадах.

В проекті визначено процедуру акредитації організацій колективного управління.

Прикінцевими положеннями проекту пропонується визначити строки перереєстрації організацій колективного управління та відповідні повноваження центрального органу виконавчої влади, що формує та реалізує державну політику у сфері інтелектуальної власності, у цьому процесі.

Проект Закону зареєстровано за №7466.


Народні депутати розглянули питання паливно-енергетичного комплексу.

Прийнято Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення деяких аспектів нафтогазової галузі".

Законодавчим актом вдосконалено процедуру надання земельних ділянок для проведення розвідувальних робіт та робіт з будівництва, технічного обслуговування, об’єктів трубопровідного транспорту та інших дозвільних процедур нафтогазовидобувної галузі.

Закон прийнято з урахуванням пропозицій Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки та техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №3096-д.

 


Прийнято за основу проект Закону "Про забезпечення прозорості у видобувних галузях".

Законопроект розроблено з метою імплементації директив 2013/34/ЄС від 26 червня 2013 року, 2013/50/ЄС від 22 жовтня 2013 року, 2007/14/ЄС від 8 березня 2007 року в частині підвищення прозорості господарської діяльності у видобувних галузях.

Законопроектом пропонується визначити організаційно-правові основи розкриття інформації у видобувних галузях, встановити конкретні зобов'язання щодо розкриття інформації, способи розкриття інформації та відповідальність суб'єктів за порушення законодавства про забезпечення прозорості у видобувних галузях.

Проект Закону зареєстровано за реєстр. №6229.


На доопрацювання направлено проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (щодо створення єдиної бази абонентів - споживачів природного газу) №6391-1.

 

Прийнято Закон "Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про спільний контроль осіб, транспортних засобів, товарів та предметів у спільних пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон".

Верховна Рада України ратифікувала Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про спільний контроль осіб, транспортних засобів, товарів та предметів у спільних пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон, вчинену 6 жовтня 2017 року в м. Кишиневі, яка набирає чинності на 30-й день з дня отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання Сторонами внутрішніх процедур, необхідних для набрання нею чинності.

Проект Закону зареєстровано за №0175.

 

Головуючий закрив вечірнє засідання.