Андрій Парубій: «Основним законом, який визначає засади державної мовної політики, була і є Конституція України»

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
01 березня 2018, 11:08

 

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відкриваючи ранкове пленарне засідання Парламенту у четвер, повідомив, що Конституційний суд України 28 лютого виніс рішення про те, що ухвалений 3 липня 2012 року Закон про засади державної мовної політики є неконституційним. «Щиро вітаю всіх українців з тим рішенням українського Конституційного суду. Адже цим ганебним актом російська агентура під маскою українських політиків намагалась розколоти Україну», - заявив він.

А.Парубій нагадав, як певні народні депутати боролися за його неприйняття, і наголосив, що «основним законом, який визначає засади державної мовної політики, була і є Конституція України». «Стаття 10 Конституції України однозначно говорить, що державною мовою в Україні є українська мова», - підкреслив Голова Парламенту і додав: «Рішення Конституційного суду відкриває нам можливість розглянути і ухвалити новий закон про мову».

Голова Верховної Ради звернувся до політичних фракцій із проханням провести консультації по тим законам, які зареєстровані в Парламенті, аби розглянути їх та вийти на позитивне рішення.