Андрій Парубій: «Нинішнього пленарного тижня Парламент розглядатиме питання соціального захисту військовослужбовців, фінансової та інформаційної політики, кадрове питання щодо Голови Національного банку України»

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 лютого 2018, 12:30

 

Відкриваючи засідання Погоджувальної ради у понеділок,  Голова Верховної Ради України А.Парубій окреслив завдання, які стоять перед Парламентом нинішнього пленарного тижня. Він нагадав, що досі не затверджено порядок денний на восьму сесію, але станом на сьогодні «майже всі Комітети вже подали свої пропозиції стосовно цього питання». А.Парубій повідомив, що вже зареєстровано близько 2900 законопроектів, і звернувся до присутніх із проханням проаналізувати подані пропозиції і детально підготуватись до ухвалення порядку денного на восьму сесію Верховної Ради України, аби «перейти до планомірної роботи». Голова Парламенту закликав голів Комітетів «складати довготривалі плани, а не лише розписувати роботу на короткий період».

А.Парубій зробив особливий наголос на необхідності включення до порядку денного законопроекту про антикорупційний суд, і вкотре зазначив, що «це питання має не тільки великий суспільний резонанс, але й велике значення для міжнародних контактів і відносин з нашими стратегічними партнерами».

Також до розгляду у вівторок планується блок питань соціального захисту військовослужбовців та блок питань фінансової політики, серед яких, за словами А.Парубія, «є питання, важливі для співпраці з МВФ і для Угоди про асоціацію з ЄС». На вечірньому засіданні Парламент перейде до розгляду блоку питань транспорту.

У середу, окрім традиційних питань ратифікації, пропонується розпочати розгляд питання щодо бізнес омбудсмена; ухвалення рішення по цьому питанню через велику кількість правок планується на четвер.

На четвер одним з головних блоків питань, запропонованих до розгляду, є блок питань з інформаційної політики. «З головами Комітетів ми домовились, що питання інформаційної політики ми зможемо поставити з самого початку дня», - сказав А.Парубій. Також  він звернувся до народних депутатів із пропозицією розглянути питання, які стосуються реформи Парламенту, зокрема, кількості Комітетів, а також розподілу Комітетів за принципом Д’Онта.  «Це була домовленість усіх фракцій, і я сподіваюсь, що в середу регламентний Комітет розгляне законопроект про розподіл Комітетів за методом Д’Онта, і ми в четвер зможемо його теж розглянути», - наголосив А.Парубій.

Голова Верховної Ради України поінформував, що на четвер заплановано розгляд важливого кадрового питання  - обрання Голови Національного банку України, яке, за його словами, необхідно проходити за повною процедурою. Він звернувся до голів фракцій із проханням зустрітися з кандидатом на посаду Голови Національного банку і завершити політичні консультації до четверга, щоб була можливість «вийти на голосування і позитивне рішення у четвер».

***