У Комітеті у закордонних справах відбулася зустріч народних депутатів з представниками Програми Державного Департаменту США з експертного контролю та безпеки кордонів (EXBS)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
22 лютого 2018, 17:02

 

22 лютого відбулась зустріч членів Комітету у закордонних справах на чолі з Головою Комітету Г.Гопко з представниками Програми Державного Департаменту США з експертного контролю та безпеки кордонів (EXBS).

З української сторони у зустрічі взяли участь заступник голови Комітету Борис Тарасюк, голова підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Світлана Заліщук, а також секретар Комітету з питань екологічної політики Остап Єднак. З американської сторони були присутні керівник Програми EXBS Джей Джей Джонс, Радник з правових питань Програми EXBS, Державного Департаменту США В.Сулжинський.

У ході зустрічі сторони обмінялися думками з актуальних питань двосторонніх відносин та співробітництва.

Учасники зустрічі наголосили на важливості удосконалення національної системи експортного контролю та безпеки кордонів, а також забезпеченні регулювання торгівлі товарами відповідно до міжнародних стандартів, е-ліцензування.

Особливу увагу було приділено обговоренню запропонованих змін у законодавство України, зокрема питанню про експортний контроль.

Американська сторона запевнила народних депутатів у своїй незмінній позиції щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету нашої держави.