Голова Верховної Ради України Андрій Парубій ініціює ряд питань щодо соціального захисту військовослужбовців та інвалідів

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 лютого 2018, 12:34


Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відповідаючи на запитання журналістів у четвер, повідомив про плани Парламенту на наступний тиждень. Зокрема, торкаючись питання щодо термінів призначення членів Центральної виборчої комісії, А.Парубій повідомив, що документи на поданих кандидатів передані на спецперевірку. За його словами, до наступного тижня консультації ще не будуть завершені остаточно - п’ять служб, які здійснюють спецперевірку, не встигнуть до цього пленарного тижня закінчити свою роботу. Він запевнив, що наступного пленарного тижня це питання у четвер буде стояти на порядку денному.

Голова Парламенту повідомив, що вже є готовність розгляду іншого кадрового питання - про призначення Голови Національного банку України і звільнення попереднього голови НБУ. «Питання планується на четвер цього пленарного тижня. Я також ініціюю ряд питань по соціальному захисту військовослужбовців та інвалідів, - це питання, які давно чекають свого розгляду, - наголосив він і додав. - Також на перший день пленарного тижня плануються питання транспорту, на четвер - розгляд питань інформаційної політики, по реформі Парламенту, і, як я вже зазначав, кадрове питання з приводу зміни і призначення Голови Нацбанку України».

Торкаючись питання щодо законопроекту про Антикорупційний суд, А. Парубій назвав його першим з прерогатив і зазначив, що після внесення його Президентом України та рішення профільного комітету законопроект може бути вже розглянутий у середу наступного пленарного тижня. «За традицією, за звичкою і за Регламентом я запропоную, щоб ми його розглянули після рішення Комітету і в четвер включили до порядку денного. І є високий шанс, що в першому читанні цей закон буде запропонований і підтриманий Верховною Радою України вже цього пленарного тижня, в цей четвер», - зазначив Голова Верховної Ради.

Стосовно Антикорупційного суду Голова Парламенту передбачає, що це питання буде включене до порядку денного сесії разом з усіма іншими законопроектами. Водночас, він зауважив, що якщо не буде загальної підтримки, він буде окремо ставити питання про Антикорупційний суд, включення його в порядок денний сесії, дасть доручення Комітету з питань правової політики невідкладно його розглянути. «І обіцяю вам, що як тільки буде рішення Комітету, я невідкладно поставлю його на розгляд Верховної Ради України. У нас невеликий проміжок часу для прийняття цього закону, ми не можемо відтягувати, бо йдеться і про завершення нашої побудови антикорупційної системи, але також йдеться про наші міжнародні зобов’язання, зокрема, з МВФ», - наголосив він.