Перший заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олександр Домбровський: "Необхідні нові механізми стимулювання відновлювальних джерел енергії, щоб забезпечити українців чистою та доступною енергією та захистити права інвесторів"

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
26 січня 2018, 15:47

Народні депутати- члени Комітету ПЕК у складі української делегації перебувають у Секретаріаті Енергетичного Співтовариства у м. Відень, де проходить робоча зустріч із опрацювання законопроекту «Про відновлювані джерела енергії».

До складу делегації увійшли члени Комітету ПЕК Олександр Домбровський, Лев Підлісецький та Юрій Чижмарь; представники Міненерговугілля, НКРЕКП, Держенергоефективності, Антимонопольного Комітету України, ДП «Енергоринок», ДП «Укренерго» та профільних асоціацій. До роботи приєдналися і представники ЄБРР.

Перший заступник голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський під час робочої зустрічі в Секретаріаті Енергетичного Співтовариства зазначив:

«Відновлювана енергетика - це надзвичайно динамічна галузь, що стрімко розвивається в країнах ЄС та світі. Тому нам необхідно знайти нові ефективні механізми та інструменти стимулювання розвитку даної галузі в Україні. Законопроект «Про відновлювані джерела енергії», що був розроблений спільно з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства, визначає правові, економічні та організаційні засади для заохочення виробництва та використання енергії з відновлюваних джерел. Застосування нових механізмів стимулювання відновлюваної енергетики має сприяти розвитку галузі, а також забезпеченню українців доступною, дешевою та чистою енергією. Крім того, ці інструменти повинні максимально захистити права інвесторів та підвищити інвестиційну привабливість відновлюваної енергетики України».