Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав з Днем народження Святійшого Патріарха Філарета і подякував за невтомну подвижницьку роботу задля створення в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
23 січня 2018, 17:15

 

 

Голова Верховної Ради України А.Парубій привітав Патріарха Київського і всієї Руси-України, Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарета з Днем народження.

«Святійший Владико, 89 років - це поважний вік і я щиро захоплююся Вашою активністю та титанічною працею, яку Ви як Предстоятель української православної пастви провадите щоденно», - сказав А.Парубій. Він подякував Святійшому Філарету «за мудре та багатолітнє служіння Богові, Україні та народу, за щоденну працю у розбудові храмів, у перекладі священних текстів на українську мову, за активну роботу з розвитку капеланського служіння у Збройних силах України, Національній гвардії та інших державних військових формуваннях, активну волонтерську працю для фронту».

А.Парубій і Владика Філарет обговорили питання  церковно-державних відносин. Святійший Патріарх Філарет подякував Голові Парламенту за ухвалення змін до Податкового Кодексу, які стосуються перереєстрації статутів церковних громад.

Голова Верховної Ради висловив вдячність Святійшому Патріарху за невтомну подвижницьку роботу задля створення в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви та побажав міцного здоров'я, довголіття та Божого благословення.