Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко разом з представниками Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї Ради Європи бере участь у сесії ПАРЄ у м. Страсбург

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
22 січня 2018, 12:59

 
З 22 по 26 січня 2018 року Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко разом з представниками Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї Ради Європи перебуватимуть у м. Страсбург для участь у засіданні першої частини сесії ПАРЄ.

На січневій сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи представники Постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ візьмуть участь в обговоренні гуманітарної та безпекової ситуації на Донбасі. Також передбачається обговорення окремих статей Закону України «Про освіту».

Серед іншого, порядком денним сесії передбачається проведення дебатів з різноманітних питань, зокрема щодо ситуації із зростанням антисемітизму, ісламофобії та ксенофобії у Європі, Ізраїльсько-Палестинський мирний процес, ситуації із захистом дітей у збройних конфліктах, створення основ сучасного управління спортом, ефективного футбольного менеджменту, питання юридичного імунітету міжнародних організацій та посилення міжнародного регулювання проти продажу засобів тортур та інше.

Окрім того, на поточній сесії ПАРЄ представники Постійної делегації Верховної Ради України візьмуть участь у виборах Президента та Віце-Президентів Асамблеї, голів комітетів ПАРЄ, Комісара Ради Європи з прав людини, суддів Європейського суду з прав людини.