Голова Верховної Ради Андрій Парубій: "У парламенті достатня кількість голосів для ухвалення закону про забезпечення суверенітету на Донбасі"

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 січня 2018, 13:55

 


Андрій Парубій вважає, що 16 січня, у вівторок, у залі засідань Парламенту буде достатньо голосів для ухвалення закону про забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованій території Донбасу (законопроект 7163). Таку думку Голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив під час брифінгу у понеділок: «Передбачаючи дуже непрості та гострі дискусії, я переконаний, що коли ми завершимо розгляд питання, в залі буде достатня кількість голосів для ухвалення позитивного рішення -  надто важливі і серйозні завдання стоять у цьому законопроекті».

Голова Верховної Ради України А.Парубій зазначив, що документ про реінтеграцію Донбасу доопрацьовувався Головним юридичним управлінням, і нагадав про свою публічну обіцянку щодо розгляду цього документу не пізніше 16 січня. «Тому завтра ми розпочнемо з цього законопроекту», - сказав він.

А.Парубій пояснив, що одним із завдань законопроекту є вирішення організаційних питань, зокрема створення єдиного центру з координації усіх підрозділів сектору оборони на лінії ведення військових дій. Але, за його словами, є також і дуже символічні рішення, які передбачаються цим законопроектом: одне з них, може найважливіше – визнання окупаційними ті війська Російської Федерації, які знаходяться на території нашої Держави.