Голова Комітету з прав людини Григорій Немиря провів зустріч з представниками Європарламенту

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
15 січня 2018, 14:19

Сьогодні голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря провів зустріч з представниками Європейського Парламенту - Співголовою ПА ЄВРОНЕСТ Ребеккою Хармс, доповідачем Європарламенту по Україні Міхаелєм Галєром та Головою групи друзів України в Європарламенті Петрасом Остревічусом.

Сторони обговорили політичну і соціально-економічну ситуацію в Україні та питання міжпарламентського співробітництва. Особливу увагу було приділено боротьбі з корупцією в Україні.

Окремо йшлося про дотримання прав і свобод людини, зокрема внутрішньо переміщених осіб та громадян України, які залишилися на тимчасово окупованій частині території Донбасу.

У цьому зв'язку Григорій Немирі поінформував своїх співрозмовників про ситуацію, що склалася з виплатами пенсій громадянам України, які залишилися на тимчасово окупованій території Донбасу, та вимушеним переселенцям, і про перешкоди щодо розгляду народними депутатами законопроекту 6692, який врегульовує це питання.

Він підкреслив, що сьогодні направить листа до Європейської Комісії з проханням при обговоренні можливості відновлення надання Україні макрофінансової допомоги ЄС включити в список попередніх умов внесення до порядку денного Верховної Ради зазначеного законопроекту та позитивного вирішення питання щодо виплати пенсій цим категоріям громадян України.