А.Парубій: «Скасування депутатської недоторканності є важливою антикорупційною дією для оздоровлення і реформи Українського парламенту»

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
27 грудня 2017, 21:17


Скасування депутатської недоторканності є дуже важливою антикорупційною дією для оздоровлення і реформи Українського парламенту: коли не будуть йти в Парламент за недоторканністю, то з’явиться набагато більше молодих, енергійних, ефективних політиків. Таке переконання висловив під час інтерв’ю українським телеканалам Голова Верховної Ради України А.Парубій.

Він запевнив, що як Голова Верховної Ради України робитиме все від нього залежне, щоб рішення про скасування депутатської недоторканності як законодавчої норми було прийняте. На підтвердження своєї позиції він нагадав, що «кожне подання на зняття недоторканності, яке було зроблене Генеральним прокурором, він як Голова Верховної Ради ставив на голосування в зал, навіть коли з того приводу не було єдиної позиції і єдиної думки».

Також А.Парубій нагадав, що скасування депутатської недоторканності передбачає внесення змін до Конституції України і, з урахуванням особливостей процедури, «це рішення може бути введене з наступної каденції, воно може знайти компроміс в залі і необхідну кількість голосів, і я зроблю все для того, щоб воно було прийняте».