Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує, що жодних змін до сьомої статті Закону про освіту вноситись не будуть

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
09 грудня 2017, 15:05


На конференції до Дня місцевого самоврядування на Львівщині Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що жодних змін до сьомої статті Закону «Про освіту» вноситись не будуть. Про це він сказав, виступаючи на форумі. За його словами, положення сьомої статі стали предметом дискусії не лише в Україні, а й у міжнародному товаристві.

Голова Українського парламенту повідомив, що мав розмову з представниками Венеційської комісії,  - «і було узгоджено, що сьома стаття Закону «Про освіту» змінюватись не буде». «Вона залишиться в ухваленій редакції», - наголосив він.

Голова Парламенту нагадав, що перед ухваленням Закону «Про освіту» відбувалися круглі столи, учасники яких не могли дійти спільної думки, «тому під час розгляду «Закону про освіту» ним було створено робочу групу, завдяки чому змогли вийти на компромісне формулювання, яке з одного боку, захищає мову національних меншин, а з іншого - робить обов’язковою умовою для всіх вивчення державної мови».

Голова Верховної Ради вважає, що для Верховної Ради нинішнього скликання питання національної ідентичності, історичної пам’яті стало одним із ключових завдань, у тому числі і для нього як Голови Парламенту. А.Парубій наголосив, що «коли ми говоримо про війну з Російською імперією, то розуміємо, що війна спочатку йде за розум і душі людей, а потім ідуть танки». «І якщо ми не зможемо здобути перемогу за серця і душі наших людей, нам буде дуже важко перемогти у війні мілітарній», - підкреслив він.

 

***