Ірина Геращенко: Україна робить усе можливе для звільнення 74 героїв до Нового року

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
08 грудня 2017, 11:35


7 грудня ц.р. відбулася зустріч Першого заступника Голови Верховної Ради України І.В. Геращенко з делегацією Кнесету Держави Ізраїль, під час якої учасники обговорили актуальні питання щодо поглиблення діалогу між парламентами двох держав.

«Маю відзначити існуючу позитивну динаміку міжпарламентського діалогу, що, зокрема, зумовлений активною співпрацею парламентських груп дружби», – сказала політик.

Ірина Геращенко подякувала Державі Ізраїль за послідовну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також за солідарність та принципову позицію під час голосування резолюції ООН щодо Криму.

Окрім того, у контексті вшанування 25 листопада 2017 року в Україні пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років Перший заступник Голови Верховної Ради України висловила сподівання, що ізраїльська сторона визнає Голодомор актом геноциду українського народу.

Уповноважений Президента України поінформувала, що ключовою темою України на всіх міжнародних майданчиках залишається  деокупація Криму та Донбасу, а також звернула увагу присутніх на необхідність звільнення українських заручників.

«Ми дуже сподіваємось, що до Нового року відбудеться процес звільнення наших 74 героїв і робимо для цього все можливе», - підкреслила І. Геращенко. Вона поінформувала, що протягом останніх півтора року процес звільнення заручників був заблокований і повідомила, що на сьогоднішній день незаконно утримуються 168 заручників на території тимчасово окупованого Донбасу.

Під час зустрічі сторони також обговорили роботу Українського парламенту. Ірина Геращенко поінформувала присутніх щодо проведення медичної, судової, освітньої та пенсійної реформ в Україні.

Своєю чергою, керівник ізраїльської делегації, Голова Комітету Кнесету Держави Ізраїль з внутрішньої політики і охорони навколишнього середовища Давід Амсалем виявив особливу зацікавленість ситуацією на Сході України та разом з іншими представниками делегації відзначив активізацію міжпарламентської співпраці.

У зустрічі також взяли участь: віце-спікер Кнесету Держави Р. Свейд, депутат Кнесету Держави Ізраїль А. Хассон, генеральний директор Кнесету Держави Ізраїль А. Сахарович, Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Е. Бєлоцерковскі, заступник Голови місії Держави Ізраїль в Україні Е. Бен Нафталі, Почесний Консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України О. Вишняков, радник Генерального директору Кнесету Держави Ізраїль В. Браверман, радник Комітету з правових питань Кнесету Держави Ізраїль Т. Роснер, директор юридичного департаменту Кнесету Держави Ізраїль Ш. Шушан.