Ірина Геращенко: «Ми високо цінуємо співпрацю з МКЧХ щодо вирішення гуманітарних проблем на Cході України та виступаємо за активізацію нашого діалогу»

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
04 грудня 2017, 18:12

 


«Ми високо цінуємо співпрацю з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста щодо вирішення гуманітарних проблем на сході України та виступаємо за активізацію нашого діалогу», -  зазначила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з Головою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Аланом Ешліманом.

Під час зустрічі було обговорено ряд питань, що стоять на порядку денному гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи, зокрема щодо  процедури супроводу процесу звільнення утримуваних та ремонту  пішохідного мосту у Станиці Луганській.

«Українська сторона робить  все можливе, щоб розблокувати процес звільнення заручників. Сподіваємося  здійснити таке звільнення до новорічних і різдвяних свят», - поінформувала Ірина Геращенко. 

Також вона наголосила, що сьогодні представники України в гуманітарній підгрупі ТКГ продовжують роботу щодо з’ясування долі інших громадян України, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях України.  

На зустрічі також було обговорено питання поточного ремонту  зруйнованого мосту у н.п. Станиця Луганська.