«Парламентська асамблея ПАЧЕС - це надзвичайно важлива міжнародна подія, яка ще раз підносить на вищий рівень парламентську співпрацю між нами і нашими сусідами», - Андрій Парубій

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
28 листопада 2017, 17:59



Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, починаючи брифінг, повідомив, що 28 листопада в Києві стартує 50 ювілейна Парламентська асамблея організації Чорноморського економічного співробітництва, в якій останні півроку Україна головувала.

Він повідомив, що на засідання Парламентської асамблеї прибуло 107 делегатів, серед яких представники з 11 країн - учасниць ПАЧЕС, також в роботі Асамблеї беруть участь у якості спостерігачів представники від парламентів Франції, Словаччини та Білорусі, представники інших парламентських асамблей. А.Парубій привітав, зокрема, й союзників по Парламентській конференції Балтійського моря: «Адже одна з ідей, яку власне я пропагую, і на якій наполягає українська сторона - робити більш тіснішим співробітництво, в тому числі і економічне співробітництво, між країнами Чорноморського басейну і країнами Балтійського моря».

Голова Верховної Ради повідомив, що під час Асамблеї буде обговорюватись цілий ряд питань, у тому числі і питання Шовкового шляху. «І ми пропонуємо нашим колегам максимально долучитися до реалізації цього проекту, - сказав він і повідомив, що сьогодні вже відбулося два перших  робочих засідання  – Бюро і Комітету ПАЧЕС, на яких було затверджено порядок денний Асамблеї, яка розпочне у середу свою роботу в Раді.

А.Парубій зазначив, що 29 листопада відбудеться відкриття Пленарного засідання Генеральної асамблеї ПАЧЕС, а в четвер планується її завершення. «Це надзвичайно важлива міжнародна подія, яка ще раз підносить на вищий рівень парламентську співпрацю між нами і нашими сусідами», - підкреслив він.

Голова Парламенту нагадав, що в ході попереднього засідання, яке відбувалося в Стамбулі, українській делегації вдалося відстояти дуже важливу позицію в декларації, яка стосується окупації і порушення суверенітету країн нашого регіону. «А це стосується не тільки України, а й Грузії, частина території якої на сьогодні є окупованою, стосується і Молдови. І нас підтримує в тих ініціативах і Азербайджан. Завтра одним із головним політичних документів теж буде прийняття і підписання декларації  Парламентської Асамблеї ПАЧЕС», - наголосив він.