Ірина Геращенко: «Реагування світової спільноти на протиправні дії Російської Федерації є недостатньо жорстким, сам факт існування заручників у серці Європи є порушенням всіх фундаментальних демократичних принципів»

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
28 листопада 2017, 16:37

 


Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у складі делегації Верховної Ради України взяла участь у спільному засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО і підкомітету з питань партнерства Політичного комітету Парламентської асамблеї НАТО, у м. Брюссель, Бельгія.

Засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО спрямоване на посилення міжпарламентського діалогу між країнами-членами НАТО задля обговорення актуальних напрямків співпраці України та Альянсу й протидії російській військовій агресії на сході України. 

Під час засідання українська делегація висловила позицію за посилення співпраці з Північноатлантичним Альянсом та поінформувала про проведення реформ в Україні, зокрема, щодо впровадження стандартів НАТО в усі сфери життя української держави.

Українська сторона повідомила, що санкції проти Російської Федерації мають бути не просто збереженими до повного відновлення суверенітету та територіальної цілісності України, а й посилюватись у залежності від недотримання РФ взятих на себе зобов’язань, зокрема Мінських угод. 

Окрім того, особливу увагу на зустрічі сторони приділили методам і протидії гібридній війні, а також обговорили подальшу співпрацю заради реалізації програм реабілітації для військовослужбовців, які повертаються із зони АТО, зокрема психологічну реабілітацію.

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях І.Геращенко поінформувала присутніх про безпекову та гуманітарну ситуацію на Донбасі.

«Реагування світової спільноти на протиправні дії Російської Федерації є недостатньо жорстким, сам факт існування заручників у серці Європи є порушенням всіх фундаментальних демократичних принципів», - зауважила І. Геращенко.

Перший заступник рішуче засудила незаконне утримання 162 українців на тимчасово окупованих територіях, а також незаконне утримання у місцях неволі десятків українців на території Російської Федерації.

У складі делегації Верховної Ради України також взяли участь у спільному засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО: Глава Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО, член Міжпарламентської ради Ірина Фріз; заступник Голови Комітету з питань європейської інтеграції, член Міжпарламентської ради Марія Іонова; член Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї НАТО, член Міжпарламентської ради Оксана Юринець та інші.