Делегація Верховної Ради провела зустріч з Головою Парламенту Македонії

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
22 листопада 2017, 11:45

Представники депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Македонія у вівторок, 21 листопада, провели зустріч з Головою Парламенту Македонії Талатом Джафері та представниками Собранія РМ.

Делегація у складі керівника групи Андрія Шиньковича, депутатів Михайла Кобцева та Романа Мацоли обговорили посилення міжпарламентських зв’язків між країнами, а також розвиток економічних та культурно-соціальних відносин. На зустрічі також була присутня посол України в Республіці Македонія Наталія Задорожнюк.

Народний депутат Андрій Шинькович наголосив на тому, що Україна і Македонія як дві молоді держави, можуть обмінятися цінним досвідом проведення реформ та державотворення.

Талат Джафері повідомив, що македонська сторона зацікавлена у зміцненні стосунків та співпраці з українськими партнерами у різних сферах.

Cторони відзначили, що законодавці обох країн співпрацюють і підтримують один одного в рамках міжнародних організацій, зокрема ПА ОБСЄ і ПА РЄ. Співрозмовники зійшлися на думці, що Македонія і Україна прагнуть якнайшвидше вступити до ЄС і НАТО.

Спікер Т.Джафері висловив подяку за підтримку Македонії на шляху демократичного розвитку і просування до євроатлантичних структур.

У ході візиту також передбачені зустрічі українських депутатів з керівником Депутатської групи Собранія РМ з міжпарламентських зв’язків з Україною і членами групи, іншими представниками парламенту та уряду Республіки Македонія.

Члени депутатської групи 21 листопада також провели зустріч із заступницею міністра закордонних справ Республіки Македонія Артою Точі та представниками міністерства.

Метою візиту членів групи з міжпарламентських зв‘язків до Скоп'є є посилення діалогу між Україною та Республікою Македонія, обговорення всебічного двостороннього суспільно-політичного та торговельно-економічного співробітництва, взаємодія в рамках міжнародних організацій.

Депутати Верховної Ради подякували македонській стороні за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Учасники зустрічі відзначили необхідність підвищення обсягу взаємного товарообігу та посилення інвестиційної співпраці.

Також було підкреслено, що цей візит сприятиме зміцненню відносин в політичній, економічній, освітній і культурній сферах.