Голова Верховної Ради України провів зустріч з Помічником Держсекретаря США з питань Європи та Євразії

Прес-секретар Голови Верховної Ради України
15 листопада 2017, 20:41

 


Голова Верховної Ради України Андрій Парубій провів зустріч з новопризначеним Помічником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вессом Мітчеллом.

На початку розмови Голова Верховної Ради привітав Весса Мітчелла з призначенням на посаду помічника Державного секретаря США.

«Для мене важливо було одразу після призначення на нову посаду відвідати Україну, адже Державний секретар Тіллерсон приділяє велику увагу питанню безпеки та реформ в Україні», - зазначив Весс Мітчелл.

«Ваш візит є ознакою великою підтримки України зі сторони США. Сполучені Штати є стратегічним  партнером України, ми цього не приховуємо і розраховуємо на вашу підтримку», - відзначив Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Андрій Парубій закликав Державний департамент Сполучених Штатів Америки розглянути можливість та надати Україні летальну оборонну зброю.

Співрозмовники обговорили перебіг та прогрес реформ в Україні та питання посилення торговельно – економічної співпраці між Україною та Сполученими Штатами Америки.

«Я можу Вас запевнити, що переважна більшість народних депутатів цього скликання Верховної Ради України підтримує Євро-атлантичну інтеграцію України, тісну співпрацю з США та Європейським Союзом, а відтак реформи в Україні», - підсумував Андрій Парубій.

У зустрічі також взяла участь Надзвичайний і Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович.