Член Спеціального комітету ПА ОБСЄ з протидії тероризму Ігор Попов: «Для України проблема міжнародного тероризму сьогодні є актуальною і реальною небезпекою»

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
13 листопада 2017, 17:09

12-15-го листопада у Відні проходить перше засідання Спеціального комітету Парламентської Асамблеї ОБСЄ з протидії тероризму. До складу комітету входять 11 депутатів парламентів країн-членів ОБСЄ, в тому числі депутат Верховної Ради України Ігор Попов.

«Для України проблема міжнародного тероризму сьогодні є актуальною і реальною небезпекою» - заявив на установчому засіданні І.Попов, - «Тероризм прийшов до України з-за кордону, він підтримується організаціями та урядовими структурами інших країн, тому подолати його ми зможемо лише з залученням міжнародних структур та у співпраці з відповідними органами країн-партнерів.»

Під час роботи у Відні члени Комітету проведуть зустрічі з Генеральним Секретарем ОБСЄ Томасом Гремінгером, керівниками відповідних підрозділів ОБСЄ, а також із керівництвом антитерористичного департаменту ООН. Одним з результатів роботи Комітету стане розробка пропозицій щодо міжнародних документів та змін у національне законодавство у сфері протидії тероризму.

 

 Довідково:

Спеціальний комітет Парламентської Асамблеї ОБСЄ з протидії тероризму створений у липні 2017 року за рішення Президента ПА ОБСЄ.

Завдання органу - посилити зусилля ПА ОБСЄ у сфері протидії тероризму, врахувавши новітні тренди цієї проблеми та дослідивши найкращий досвід боротьби з тероризмом.