Андрій Парубій: Розгляд блоку питань щодо проекту Державного бюджету у першому читанні буде одним з найважливіших питань цього тижня

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
13 листопада 2017, 11:45

 

Нинішнього пленарного тижня Верховна Рада України розгляне блок питань з аграрної політики, проект Державного бюджету 2018 у першому читанні, законопроект про державні символи, проекти документів щодо ратифікації міждержавних і міжурядових угод, пакет законопроектів, які готує Комітет з питань транспорту. Про це повідомив Голова Верховної Ради України А.Парубій, відкриваючи в понеділок засідання погоджувальної ради.  

«Розгляд блоку питань щодо проекту Державного бюджету у першому читанні буде, на мою думку, одним з найважливіших питань цього тижня», - наголосив А.Парубій. Він підкреслив,  що «у бюджеті 2018 року, як і у бюджетах попередніх років, питання безпеки і оборони є пріоритетним, і я сподіваюсь, що ми зможемо об’єднатися навколо прийняття у першому читанні бюджету наступного року».

На середу - традиційно заплановано ратифікації, які не встигли розглянути минулого тижня.

У четвер, за словами А.Парубія, робота розпочнеться з розгляду законопроекту про державні символи України, які б впорядкували використання прапора, тризуба і усіх наших державних символів. «Проект закону комплексний, над ним працював профільний Комітет», - зазначив він.

Голова Парламенту повідомив, що до порядку денного буде включено проект закону, який стосується реформи Парламенту, зокрема - співвідношення кількості парламентський комітетів і міністерств. «Було б добре, аби перед нашою поїздкою на конференцію «Діалоги Моне» ми змогли цей закон ухвалити», - сказав А.Парубій і нагадав, що наступного тижня делегація Верховної Ради України побуває в Парижі на зустрічі з європейським колегами.